Predstavljanje: Psalmi: “Gradišćanski hrvatski jezik (2014.)”

Želimo najaviti i obavijestiti Vas da ćemo predstaviti drugi svezak iz biblioteke Hrvatski psaltir, i to prijevod psalama na gradišćanskohrvatskom jeziku. Radi se o prijevodu izdanom 2014. godine u Austriji, a sad se radi o prvotisku istoga ali u Hrvatskoj.

Predstavljanje će se održati u utorak 27. studenog 2018. u 18:00 sati u prostoru Matice hrvatske u Zagrebu,  na adresi Strossmayerov trg 4.

Centar biblijskih istraživanja (odjel Biblijskog instituta) u okviru svoje izdavačke djelatnosti započeo je izdavački niz pod nazivom Biblica Croatica, koji se usredotočuje na izdavanje starijih biblijskih izdanja i promicanjem istraživanja iz povijesti hrvatske biblijske baštine.

Prva biblioteka u tom nizu je projekt pod nazivom Hrvatski psaltir, zbirka hrvatskih prijevoda starozavjetne knjige Psalama, od najranije pronađenih (16. st.) do naših dana. Neki od tih prijevoda nikada nisu tiskani. Radi se o prijevodima na sva hrvatska narječja i dijalekte. Ovime želimo obogatiti i sačuvati hrvatsku jezičnu baštinu i doprinijeti hrvatskoj kulturnoj baštini i hrvatskom biblijskom prevodilaštvu.

Stoga Vas sve srdačno pozivamo da se odazovete u što većem broju jer smo sigurni da će Vas ova tematika zaintegrirati za naš rad kao Centar biblijskih istraživanja i svaka Vaša potpora nam puno znači.