CBI Čitalački klub

U Centru biblijskih istraživanja (CBI) započinjemo s novom aktivnosti: Čitalački klub CBI-a. Ovime se želi poticati više čitanja ali i promišljanja pročitanoga. Želja nam je ponuditi za svakoga ponešto, a pri tom dosljedno ostati na tragu promicanja i razvijanja biblijske kulture.

Biblija kao kulturološki, povijesni, antropološki, literarni, sociološki, vjerski, religijski i općeljudski fenomen prelazi granice kanona pa se snažno i konkretno prelijeva u našu stvarnost. Želimo se i time baviti. Stoga predlažemo zajedničko čitanje odabranih suvremenih naslova, koji se bave Biblijom i biblijskim temama u svakodnevnom življenju.

Čitalački klub CBI-a sastajat će se jednom mjesečno, a okupljeni će članovi, nakon što su pročitali odabranu knjigu, imati priliku konstruktivno diskutirati o pročitanom.

Prvi susret je u četvrtak 13. prosinca 2018., od 18 do 20 sati u prostoru Centra, čitaonica Biblijskog instituta.

Odgođeno do daljnjeg

Diskusiju će moderirati gđa. Dalia Matijević. Naslovi i žanrovi knjiga zahvaćati će raspon od beletristike i dokumentaristike, do popularno-teološkog štiva.

  • Naslov koji predlažemo za naše prvo zajedničko čitanje jest “Lavlji med – Mit o Samsonu” izraelskog pisca Davida Grossmana, koji priču o drevnom biblijskom junaku još jednom iznosi na svjetlo dana kako bi bila iznova čitana senzibilitetom čovjeka današnjice.

Prijave na: cbi@bizg.hr.